Миналия четвъртък от зоопарка в Лос Анджелис съобщиха, че са взели

...
Миналия четвъртък от зоопарка в Лос Анджелис съобщиха, че са взели
Коментари Харесай

Неразделна двойка възрастни лъвове бяха приспани заедно, за да не живеят един без друг

Миналия четвъртък от зоопарка в Лос Анджелис оповестиха, че са взели сложното решение да приспят по едно и също време неразделна двойка лъвове на 21 години поради влошаващото им се здраве.

Хуберт и Калиса са сродни души в цялостния смисъл на тази дума. Хуберт е роден в Чикаго, в зоопарка Линкълн Парк, до момента в който Калиса идва от Сиатъл (Удланд Парк). Двамата се срещат през 2014-а, откакто са преместени в Лос Анджелис. Оттогава са безусловно неразделни.

Двете животни, които непрекъснато са показвали любовта си едно към друго, са били едни от най-големите звезди на зоологическата градина в Лос Анджелис.

„ Влюбената двойка дойде в зоопарка в Лос Анджелис преди 6 години и поради невероятната връзка, която имат, двете животни се превърнаха за негативно време в най-обичаните ни жители. Беше съвсем невероятно да ги забележим разграничени. Наистина ни болят сърцата, че би трябвало да се разделим с двойката, само че това, че си отидоха дружно, ни успокоява “, разяснява Дениз Верет, шеф на зоопарка в Лос Анджелис.

В природата лъвовете рядко доближават до 15 години, а в зоопарковете - 20, така че двата лъва са имали дълъг и благополучен живот, прибавиха още от зоологическата градина.

Източник: Bored Panda

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР